vineri, 16 mai 2008

8 ore si 15 minute si o problema tehnica minore la un avion

Asta este experienta mea de zbor pana acum.
Realmente nu am mai avut vreme sa mai scriu pe blog zilele astea din cauza programului incarcat. Drumurile spre Clinceni sunt un cosmar (in Rahova si pe Sos. Alexandriei). Aglomeratie etc.

Ieri si alaltaieri am zburat doar ture de pista si am inceput sa-mi insusesc toate manevrele din ce in ce mai bine. Inca mai sunt probleme cu finala la aterizare (lipsa de concentrare, coordonare) dar cred ca in foarte scurt timp, cu inca putin exercitiu voi rezolva totul. Am facut vreo 11 aterizari in tur de pista pana acum si cam jumatate au fost bune. Restul imperfecte. Dar alea bune sunt mai recente :)

Astazi nu am mai zburat. De dimineata, la pornirea avionului s-a constatat ca la testul magnetourilor unul dintre ele facea figuri si s-a horatat sistarea zborului pana la remediere. Astazi mecanicii autorizati Cessna cu care are scoala contract au venit la avion si il repara. Speram ca maine vom zbura.

Deocamdata la Clinceni a ramas doar YR-ANB, avionul pe care zbor eu si e defect. Celalalt - YR-ANC - a plecat cu dl Virca la Deva unde se antreneaza Lotul national de acrobatie al Romaniei pentru participarea la mitingul aviatic de duminica de la Caransebes. Sambata si duminica Cessna noastra va fi la Caransebes iar apoi se va reintoarce la Clinceni. Asa ca avion de rezerva pentru zbor nu avem pana la terminarea evenimentului de la Caransebes :) Asta daca nu se va repara ANB pana maine.

LAST EDIT: S-a rezolvat problema cu avionul. Maine zburam! A fost o problema cu platinele... of, of, of, e ca la Dacie... :)

2 comentarii:

Anonim spunea...

Te invidiez, Mihai! Sper sa imi rezolv si eu problema asta idioata cu ochii si sa imi iau certificatul medical :(

Pana atunci happy landings si vant din fata!

Mihai Grecea spunea...

Salut Catalin,

Sper sa rezolvi cat mai repede si sa zbori si tu.

Blog Widget by LinkWithin